Najaar 2016: Tijd voor een nieuw project! Ik besluit een blauwe Albasten steen die al een tijdje lag te lijf te gaan. Het blijkt een moeilijke steen met scheuren en verschillende hardheden…. Algauw kom ik tot het punt dat ik me moet laten leiden door de obstakels die de steen me brengt als ik  begin. Dus dit keer geen vooropgezet plan, maar een weg vol verrassingen…. Al kijkend naar de grove steen besluit ik de eerste lijnen uit te zetten….

Als ik begin met  vijlen blijken de scheuren diep en gevaar voor barsten ligt op de loer. Dus gaande het proces wordt dat risico ingedamd door secondelijm erin te laten lopen….

Wanneer de eerste vormideeën wat gestalte krijgen besluit ik ook te gaan werken met verschillende reliëf ideeën.

Met zonnig weer sta ik lekker buiten in de zon te werken!

En uiteindelijk kan ik gaan schuren, zodat de mooie steenstructuur zichtbaar wordt! Altijd een verrassend feestje aan het eind….

En het thema van dit werk? Een abstract beeld  als meditatie over het boek Prediker  in de bijbel – een boeiend boek over de ijdelheid van het bestaan…. en hoe daarin je houding te vinden….