Lespraktijk


Muziek maken is een heerlijke hobby, waarin je veel kwijt kunt. Je bent bij mij welkom voor lessen op de dwarsfluit of de piano.

Kinderen en jongeren kunnen bij mij plezier beleven aan muziek maken. We gaan samen op ontdekkingstocht en leren luisteren, samenwerken, noten lezen, etc. Vaak moet je het ervaren en doen, voor je het zeker weet of het wat voor je is. Dan kàn er zomaar een hobby voor het leven uit groeien!

Volwassenen mogen ook bij mij op muzikaal avontuur!  Heb je vroeger ook muziek gemaakt en wil je het graag weer oppakken? Altijd al van gedroomd en nooit van gekomen?  Behoefte aan muzikale of technische hulp terwijl je in een band of orkest meespeelt? In alle gevallen hartelijk welkom!

Want: Musiceren moet je leren. Het is een kunst, een  ambacht, een vak. Ik help je graag daarin te groeien!

Algemene informatie


De lessen worden bij mij thuis in huiselijke, ongedwongen sfeer gegeven.  Gewoonlijk geef ik wekelijks 20 of 30 minuten les aan kinderen, en drie kwartier  aan volwassenen.  Bij tweewekelijkse lessen bereken ik 10 % toeslag. Bij de luxe knipkaart 20 % toeslag. Gezinnen krijgen korting als er meerderen op les komen.

Ik werk  met jaarcontracten, maar het is ook mogelijk voor een nieuwe leerling een proefperiode van een paar maanden aan te gaan (zie apart bericht over tarieven en lesvoorwaarden).

Ik volg de vastgestelde vakanties van de overheid voor regio Noord. Ik stop echter meestal eind juni met lesgeven, ook als de officiële zomervakantie later start.  (zie bericht over vakanties van het lopende seizoen). Je kunt in principe op elk moment van het jaar (buiten de vakanties om) beginnen.

Elk jaar streef ik ernaar een voorspeelmiddag of -avond te organiseren (meestal in februari of maart) om naar toe te werken, om elkaar te inspireren en van elkaar te genieten.

Heb je nog geen instrument?

Voor ouders is het fijn in de beginfase een instrument te kunnen huren, en niet direct te kopen. Daar adviseer ik ze graag in. Bovendien kan een beginnend kind een proefperiode bij me aangaan, waarin we samen ontdekken of het kind echt interesse heeft en de motivatie om te studeren. Natuurlijk is de stimulerende hulp van ouders bij (jonge) kinderen vaak nog onontbeerlijk om aan de slag te gaan!