Project Cultuur Explosie de Wolden – opnamedag in Ruinen

Wat eraan vooraf ging: Op de nieuwjaarsborrel van gemeente de Wolden, in januari 2017 krijg ik er lucht van dat er een nieuw project wordt gelanceerd in de gemeente: een jaar vol culturele activiteiten onder de naam ‘Cultuur Explosie de Wolden’. Ik word voorgesteld aan Martin Boverhof, die als producer en cameraman is gevraagd een spectaculaire openingsshow te gaan maken als aftrap van dit culturele seizoen. Als ik hoor wat de ideeën zijn word ik enthousiast en besluit me op te geven voor een opnamedag in ons dorp, samen met mijn leerlingen.

Vrijdag 3 februari 2017 is het dan zover: de opnamedag in Ruinen! Het wordt een geweldig leuke ervaring!

Ik begin met het inspelen van het thema, waaraan vele andere instrumentalisten en vocalisten ook hun bijdrage zullen leveren.

 

Daarna is het de beurt aan mijn leerlingen om met allerlei percussie instrumenten, keyboard en handgeklap de nodige input te geven aan Mark Nieuwenhuis, de componist, die de muziek coördinatie in handen heeft.

Wachten duurt soms lang, we gaan er maar lekker bij zitten… 🙂

Ik weet zelfs een vader van een paar leerlingen over te halen een bijdrage te leveren – deze Syrische vluchteling zingt een paar liederen uit zijn thuisland in!

Leerling Aniek de Kam neemt zelfs op eigen initiatief haar keyboard mee en laat allerlei percussieve geluiden horen en een eigen stukje muziek…

Mark Nieuwenhuis en rechts de twee vriendinnen van Mark en Martin, die allemaal meehelpen deze middag…

    

De leerlingen luisteren aandachtig nadat ze een instrument hebben ontvangen en ik ze instructies geef…

Martin Boverhof en zijn vrienden staan te filmen, terwijl de andere kinderen toekijken….

   

Tot slot leef ik me uit in een improvisatie op de fluit, waarin ik ook veel percussieve elementen probeer toe te voegen. Ik sta zelf verbaasd van wat ik eruit gooi!