Dwarsfluitles voor alle leeftijden

 Yamaha pijperfluit  7 – 8 jaar

Voor de allerkleinsten is er een leuke start mogelijk op de Yamaha pijperfluit. Dit is een soort blokfluit van kunststof met een blaasgat zoals voor de dwarsfluit. De fluit wordt ook naar opzij en niet naar voren vastgehouden. Door de geringe lengte en gewicht t.o.v. de gewone dwarsfluit is dit een ideale manier om toch al op jonge leeftijd de basisbeginselen van het spelen op de dwarsfluit aan te leren. We leren in een cursus op een speelse manier over houding, adem, toon, noten lezen, luisteren enz. Dat kan ik een kleine groep kinderen maar ook individueel. Geweldig is de prijs van dit instrument: nog geen € 15,-!

Dwarsfluitles 9 tot 12 jaar

Vanaf de leeftijd van ongeveer 9 jaar kan een kind beginnen met dwarsfluitles. Als het kind nog te klein is om de fluit goed te kunnen vasthouden (te zwaar en te lang), kan gekozen worden voor de kinder- dwarsfluit met kromme kop. Deze fluit is korter en lichter van gewicht. Is het kind groot genoeg, dan kan het op de gewone dwarsfluit starten. De lessen zijn meestal individueel, zodat elke leerling in zijn/haar eigen tempo kan leren spelen.

Dwarsfluitles jongeren 12 tot 21 jaar

Ook jongeren kunnen nog prima met dwarsfluitles beginnen. We bespreken samen wat jij wilt leren en welke muziekstijl je leuk vindt. Maar we gaan natuurlijk ook aan de slag met houding, techniek en een mooie fluittoon. Je kunt bij mij naast klassiek ook jazz, pop en improvisatie les krijgen. Zou je graag naar het conservatorium willen, dan kan ik je hierin begeleiden en je theorieles en solfège training geven.

Dwarsfluitles volwassenen vanaf 21 jaar

Ben je een beginner en kan je geen noten lezen? Heb je ooit als kind dwarsfluit leren spelen en wil je het weer oppakken? Speel je al jaren, maar zoek je een nieuwe stimulans of uitdaging in je spel? In alle gevallen ben je hartelijk welkom in mijn praktijk. De lessen zijn individueel en duren 30, 45 of 60 minuten, afhankelijk van jouw wensen en niveau. Mocht het wenselijk zijn, dan kan je overwegen een ergonomisch aangepaste fluit te kopen, die minder zwaar is om te tillen. Er zijn diverse fluitbouwers in Nederland bezig met de ontwikkeling daarvan. Eén keer in het seizoen kan je meedoen aan de leerlingenuitvoering. Naast het klassieke repertoire komt in de lessen als je wilt ook lichte muziek aan bod.