Werk in opdracht: Collage voor Ghana

In opdracht van de Evangelische Gemeente in Hoogeveen mocht ik een kunstwerk maken om als cadeau te overhandigen tijdens de feestelijke bijeenkomst ter ere van het uitkomen van de eerste druk van de bijbel in het Kusaal in Ghana,  in februari 2016. Michael en Hanneke Awimbilla werken daar als hun zendelingen  en ken ik ook persoonlijk. Wat een eer en voorrecht om zo een steentje bij te dragen aan deze mijlpaal!

Ik wilde iets vrolijks maken, dat over cultuurgrenzen ook goed te begrijpen is en wat paste bij de gelegenheid en het bijbelvertaalwerk. Het moest bovendien mee kunnen in de koffer en binnen twee weken klaar zijn. 🙂 Dat geeft zo z’n grenzen en beperkingen, maar daardoor ook weer een uitdaging natuurlijk! Dit is het geworden:

 

Werk in uitvoering:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het totaalplaatje:                                                              SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik moest denken aan de tekst van Johannes 7:38 ‘Whoever believes in Me, as the Scripture has said , streams of living water will flow from within him.’ en die heb ik toegevoegd in het Kusaal:

SAMSUNG CAMERA PICTURES