Grafsteen op veldkei

Voor alles is een eerste keer: Ik heb me gewaagd aan het hakken in een veldkei voor de tekst van een grafsteen. Ooit heb ik letters gehakt in een houten stam (zie mijn beeld: ‘Tip-toeing in the air’!), maar dit was andere koek!


Er ging een uitgebreid proces aan vooraf: Bezoek aan een grafsteenhouwer, uitzoeken van een geschikte veldkei, het kijken van YouTube fimpjes over letterhakken, overleg met familie, uitzoeken van een lettertype, grootte enz, nadenken over hoe het over te brengen op de steen, eigen gereedschap testen, nieuw gereedschap kopen (speciaal voor letterhakken en bestand tegen knoertharde steen!) en dan eindelijk het hakken zelf! Ziehier het resultaat! Niet de geijkte lettertypes, een eigen stijl. De familie is er blij mee, en het geeft enorme voldoening dat het met liefde gemaakt is, met de overledene en haar karakter in gedachten.


Bent u ook geïnteresseerd in zo’n grafmonument of een ander vrij kunstwerk met belettering? Neem gerust contact op voor overleg! Misschien kan ik ook iets voor U betekenen!