Geïnspireerd door beelden van Henry Moore in het Kröller Müller Museum wilde ik ook graag iets gaan maken van rode travertijn. Het leek me mooi om in die kleur een torso te maken.  Door mijn goede eerdere ervaringen in het uitwerken van een idee in klei alvorens te beginnen, heb ik ook deze keer een kleivoorbeeld gemaakt waar ik vanuit zou kunnen werken. In mei 2015 begin ik zo aan mijn nieuwe avontuur van een beeld in rode travertijn.


Ik begon in een steen waar ik eerder al eens wat anders in was begonnen, dus dat was even zoeken naar een juiste start…. En ook de juiste gereedschappen! Het bleek dat de steen door zijn gelaagde structuur en luchtgaten lastig was voor beitels, en op advies van een ervaren ateliergenote ben ik uiteindelijk gaan werken met de bouchardeerhamer (zie rechter foto bovenaan, met punt achterkant), die de steen lokaal verpulvert en zo geen onverwachte stukken eraf slaat.