Memories! Greg Hytha met CD ‘Psalms’

Memories! Greg Hytha met CD’Psalms’. Dit weekend (janari 2014) hoorde ik, dat Greg Hytha aankomende zomer naar Nederland komt voor een tournee. Dat brengt weer heerlijke herinneringen boven van mijn geweldige tijd in de VS, van 1993-1995 toen mijn man Henk en ik studeerden in Pennsylvania. Daar waren we ook lid van Church of the Saviour, waar Greg muzikaal leider was van de diensten op de zondagavonden. Ik had het voorrecht om in 2 van de 5 muziekteams (!) voor de avonden mee te functioneren. Geweldige ervaring! Wat een talent en passie om me heen! Er was ook een dansteam, een dramateam, een ‘props’team, een begenadigde preker uit Zuid-Afrika… – het was een rijke kerk en alles werd  met zorg vormgegeven en voorbereid. In die tijd maakte Greg ook een CD met eigen liederen: ‘Psalms’. Ook daaraan deed ik mee. Geniet mee van één van de leukste projecten, waar ik ooit aan meedeed! Waarom het zo leuk was? Greg schrijft prachtige liederen in heel uiteenlopende stijlen en geeft heel veel ruimte voor eigen inbreng aan de muzikanten om hem heen – zo geeft iedereen het beste wat hij/zij heeft – heerlijk! Hier volgen 2 stukken, waarin ik een hoofdrol speelde 🙂 – ik kon mijn eigen partij ook maken, wat een feest!  Daarna een geweldig energiek klassiek stuk met 3 fluiten en piano.

(met toestemming op de website geplaatst – kopiëren verboden!)

Restoration – CD Psalms van Greg en Linda Hytha: (band met fluitsolo, stevige muziek)

 

At Rest – CD Psalms van Greg en Linda Hytha: (piano en altfluit – sfeervol en rustig)

 

Life forevermore – CD Psalms van Greg en Linda Hytha (piano met 3 fluiten – klassiek)

 

Er zijn nog steeds CD’s van Psalms te verkrijgen – neem daarvoor contact op met :

Greg & Linda Hytha, Rhapsody Music, 207 Main Street, Phoenixville PA , 1940, USA, via hythafamband.com